Transvision Vamp

Från: England.
Bildad: 1986 i London. Upplöst 1992.
Medlemmar: Axile, Tex / keyboard
Burton, Pol / trummor ( -1988)
James, Wendy / sång
Parsons, Dave / elbas
Sayer, Nick Christian / elgitarr
Musikgenre: ..rock.
Musikstil: alternative dance, alternative pop/rock.
Aktiv: 1980-talet ; 1990-talet.

...Internetlänkar.....Diskografi
Bildad av James och Sayer, vilka båda är födda i Brighton. Burton lämnade gruppen efter den första LPn utan att bli ersatt. Gruppen fick från starten mycket stor uppmärksamhet i media i England på grund av James fräcka utstrålning och uppkäftighet och har av den anledningen många fiender i musikbranschen. Gruppen lyckades få kontrakt med MCA, där de har spelat in en rad singlar och LP, som innehåller modern popmusik som riktar sig främst till en tonårspublik. Alla plattor är producerade av Duncan Bridgeman, de två första dock i samabete med Zeus B Held, och det har givit gruppens sound just de extra par beats som behövs för att låtarna ska fungera bra på dansgolvet.

Gruppen var inspirerad av både Sigue Sigue Sputnik och särskilt Debbie Harry och hennes grupp Blondie, men i motsats till förebilderna tar Transvision Vamp sig själva på alltför stort allvar, och James saknar den stil och klass som Harry har. Transvision Vamps musik saknar dessutom den originalitet som gjorde Blondies poplåtar till evergreens; således är Baby I don't care (från Velveteen) en trogen kopia av Hang on sloopy, och flera av låtarna på Little magnets... ligger misstänkt nära den franska sångerskan Vanessa Paradis LP Variations sur le même t'aime.

1991 hade Transvision Vamp stora problem med MCA, som vägrade ge ut Little magnets... i hemlandet och senare sparkade gruppen.  I april 1992 upplöstes den, och James fortsatte som solist.
BR93
.
Länkar:  Transvision Vamp
Länkar kontrollerade 2006-06-18
.

.


.
Skivor:  Transvision Vamp........- Inga skivor i KHs ref 2009-04-24
.
1988
Pop art
MCA
1989
Velveteen
MCA
1991
Little magnets versus the bubble of babble
MCA

 

Källa: BR93
MusikSök 1998-2010